REGULAMENT

ADC*RO Awards
Regulament
 
Despre ADC*RO Awards
 
Competiția ADC*RO Awards este organizată anual de Art Directors Club România și The Institute.
 
ADC*RO Awards premiază cele mai bune lucrări din publicitatea românească și din domenii conexe, cu scopul de a promova agențiile și brandurile participante local și internațional.
 
Câștigătorii ADC*RO Awards pot concura ulterior ȋn cadrul competiției ADC*Europe Awards, alături de lucrările câștigătoare ale celorlalte cluburi ADC europene, premiate ȋn cadrul competițiilor locale.
 
Eligibilitate
 
Lucrările trebuie să fi fost produse și publicate pentru piața din România. Toate lucrările ȋnscrise ȋn competiția ADC*RO trebuie să fi fost create de o agenție cu sediul ȋn România și să fi rulat ȋn media românească; clientul poate fi un brand internațional activ pe piața din România.
 
Organizatorii nu vor accepta ȋn competiție lucrări care nu sunt creații originale ale agenției, ci adaptări ale execuțiilor/campaniilor internaționale. Participanţii îşi asumă răspunderea pentru înscrierile făcute.
 
Toate lucrările trebuie să fi fost publicate sau difuzate pentru prima oară ȋn intervalul 9 noiembrie 2012  - 4 noiembrie 8 noiembrie 2013.
 
Toate lucrările trebuie să fie ȋnscrise ȋn competiție de către autorii lor – agenții, freelanceri sau companii, cu acordul tuturor părţilor implicate în realizarea lucrărilor înscrise în concurs. Numele agenției/companiei trecut ȋn formularul de ȋnscriere va fi folosit ȋn comunicarea post-eveniment, dacă lucrarea este nominalizată sau câștigătoare; verificați ca numele scrise să fie corecte și complete.
 
Toate lucrările trebuie să fi fost create ȋn baza unui contract plătit ȋntre agenție și client, excepție fac doar ȋnscrierile din secțiunile Social Services, Public Awareness, unde nu este neapărat cazul. Clientul trebuie să fi plătit pentru toate sau pentru majoritatea costurilor media.
 
Agențiile și companiile participante trebuie să respecte toate aceste criterii și să-și asume responsabilitatea pentru faptele declarate.
 
Organizatorii pot respinge din competiție lucrări al căror conţinut este ilegal, defăimător, ameninţător, abuziv, obscen, care afectează intimitatea altei persoane, îndeamnă la discriminare rasială, etnică, sexuală sau este ofensator în alt mod.
 
Detalii tehnice  
 
Formularul de ȋnscriere va fi disponibil pe www.adcromania.ro ȋntre 9 Octombrie – 4 noiembrie 8 noiembrie 2013.
 
Toate informațiile completate și fișierele ȋncărcate trebuie să fie ȋn engleză.
 
Pot fi ȋnscrise lucrări ȋn mai mult de o categorie. Fiecare lucrare trebuie ȋnscrisă și plătită separat.
 
Pot fi ȋnscrise execuții separate sau ca o campanie.
 
Lucrările care nu sunt ȋn engleză trebuie traduse: direct pe execuții – atât timp cât varianta tradusă este la fel ca varianta originală (text&imagine) sau ȋnsoțite de o traducere completă (traducere completată ȋn câmpul dedicat din formularul de ȋnscriere). Este ȋn avantajul participanților să fie traduse orice fel de fraze și expresii locale, cuvinte specifice și jocuri de cuvinte și explicate referințele sociale, culturale sau politice.
 
Ȋn afară de formularul de ȋnscriere, toți participanții trebuie să trimită un film de prezentare cu un studiu de caz al execuției/campaniei ȋnscrise (brief, obiective, idee creativă, rezultate), care va fi difuzat ȋn cadrul Galei de Premiere – maximum 1 minut, format .mov, 4:3. Filmele de prezentare nu vor fi luate ȋn considerare ȋn etapa de jurizare și au ca singur scop difuzarea lor ȋn timpul Galei de Premiere. Toate informațiile prezentate trebuie să poate fi făcute publice. Filmele de prezentare trebuie trimise pe un CD/DVD către organizatori până pe 18 noiembrie 2013, la adresa: Str. Gheorghe Lazăr, nr. 21, etaj 1, The Institute.
 
Organizatorii ȋși rezervă dreptul de a solicita un plan media complet, pentru a verifica autenticitatea lucrărilor, ȋn cazul ȋn care ȋnscrierea este nominalizată sau câștigătoare.
 
Ȋn cazul unei contestații privind una dintre lucrările câștigătoare sau nominalizate, organizatorii vor demara o investigație completă pentru fiecare caz și vor cere documente detaliate din partea tuturor părților implicate: agenție și compania client. Organizatorii pot retrage orice premiu ȋn cazul ȋn care contestația se dovedește a fi ȋntemeiată.
 
Ȋn cazul ȋn care lucrarea este nominalizată sau câștigătoare, ȋn comunicare vor fi folosite doar informațiile completate ȋn formularul de ȋnscriere. Este foarte important ca acea informație să fie corectă și completă. Va rugăm să verificați toate datele introduse (ortografia, majuscule, minuscule etc.). Creditele vor fi publicate pe site-ul www.adcromania.ro și ȋn toate materialele de promovare exact așa cum au fost completate. Orice modificare sau completare venită după 4 noiembrie 8 noiembrie 2013 va implica taxe suplimentare.
 
Copyright
 
ADC*RO și partenerii săi au dreptul de a reproduce, copia, ȋnregistra, publica, distribui lucrările ȋnscrise ȋn concurs, ȋn scopul promovării competiției și a ADC*RO.
 
Fiecare participant ȋși asumă responsabilitatea privind calitatea ȋnscrierilor și a acordului tuturor părților implicate ȋn proiectele ȋnscrise.
 
Toti participanții trebuie să citească și să respecte regulamentul competiției. Completarea formularului de ȋnscriere și achitarea taxei de participare reprezintă acordul participanților privind regulamentul competiției. 
 
Lucrările ȋnscrise nu pot fi retrase din competiție după 4 noiembrie 8 noiembrie 2013.
 
 
Taxe de participare:
 
Plata va fi făcută prin transfer bancar către agenția organizatoare, The Institute. Detalii de plată:
 
Către Millenium Image & Communication Grup SRL
Adresa: Str. Gheorghe Lazăr, nr.21, sector 1, București 
RO 136 74 055
J40/1055/2001
Bank: ING BANK N.V. AMSTERDAM, sucursala București 
Account: RO35INGB0001008190818910
 
Plata nu poate fi făcută mai târziu de 6 noiembrie 12 noiembrie 2013, ora 18. Participanții trebuie să se asigure că plata este făcută și confirmată ȋnaintea datei limită impusă de organizatori.
 
Taxa de participare pentru categoriile -  TV, Radio, Print, Out of home, Media, Direct Communication și  Integrated Campaigns  este de 800 Lei + TVA pentru membrii UAPR și 1000 Lei + TVA pentru non-membri. 
Taxa de participare pentru categoriile – PR și Online este de 400 Lei + TVA. 
  
Gala de Premiere va avea loc ȋn București, la ArCuB, pe 2 decembrie 2013. 
 
Jurizarea
 
Juriul ADC*RO Awards este format din membri ADC*RO și specialiști din industriile de comunicare din România.
 
Jurizarea are loc ȋn luna noiembrie 2013.
 
Juriul ȋși rezervă dreptul de a muta o lucrare dintr-o categorie/secțiune ȋn alta, ȋn cazul ȋn care consideră că a fost ȋnscrisă ȋntr-o categorie/secțiune nepotrivită.
 
Juriul va acorda câte un trofeu pentru fiecare secțiune de concurs și trofee de Aur/Argint/Bronz pentru fiecare categorie. Juriul va desemna de asemenea și nominalizările pentru fiecare secțiune și categorie (nominalizările vor fi anunțate direct la Gala de Premiere). Juriul ȋși rezervă dreptul de a acorda mai multe premii ȋntr-o secțiune sau de a nu acorda niciun premiu ȋn anumite secțiuni.
 
 
Contact
Teodora Călin / teodora.calin@institute.ro / 0728 300 570 – Submissions Manager
 
Pentru mai multe detalii puteți descărca Entry Guide