NOUTATI

 
Trei creativi români în juriul ADCE AWARDS 2015
 
Dani Macarie, Creative Director Ogilvy&Mather, Dinu Panescu, Creative Director & Partner The HUB/Creative si Mihai Coliban, Creative Director Proximity BBDO Rusia fac parte din juriul ADCE Awards 2015. 
 
ADCE Awards (The Best of European Design and Advertising) este singura competiţie internaţională ce reuneşte lucrările premiate în cadrul competiţiilor locale, organizate de cluburile membre ADC Europe din 20 de ţări.


"Sunt onorat de faptul că pot reprezenta elita comunității de advertising din România și sunt mândru de faptul că nu o fac din poziția de director de creație al unei agenții, ci în (și pentru) calitatea mea de profesionist", declară Dani Macarie, Ogilvy & Mather.

“Oficial, sunt mândru să reprezint industria românească de publicitate la unul dintre cele mai curate festivaluri din calendar. Neoficial, sper să prind vreme frumoasă, să fac cat mai mult networking, iar în pauza de masă sper să nu aibă doar pizza şi pateuri, ca să nu ma îngraş.”, mărturisește Dinu Panescu. 

"Sunt flatat să fiu în juriul ADCE. E cel mai simandicos juriu de festival în care cam fost, până acum. Abia aștept să judec cele mai bune lucrări din Europa și să mă iau un pic la harță cu Amir Kassaei. Recunoștintă veșnică Emei Prisca, ADCRo și ADCE", spune Mihai Coliban, Proximity BBDO.
 

 
 
Doi români la Creative Express 2015
 
Ruxandra Papuc, copywriter McCann Erickson Bucharest și Vlad Tătaru, Junior Copywriter Kubis Interactive vor reprezenta România la cea de-a patra ediție ADCE Creative Express, care va avea loc între 24 și 26 iulie în Austria, în orașul Tirol.


Creative Express este un workshop organizat de Art Directors Club of Europe, prin care se încurajază colaborarea între tinerii creativi din Europa și se promoveză interdisciplinaritatea și dialogul.


Anul acesta, 27 de tineri creativi selectați de către cluburile locale ADC din 16 țări europene se vor reuni pentru a lua parte la acest eveniment. Generația următoare din Europa de artiști graficieni, art directori sau copywriteri vor petrece două zile dezvoltând idei creative pentru diferite cauze.
  
România la Summer Creative Camp Munich 
 
Summer Creative Camp este un nou proiect ADC Europe: o tabără de antrenament pentru tineri creativi din Europa. Aceștia au avut ocazia să participe la seminarii speciale, la care au fost îndrumați de seniori ai industriei pentru a rezolva brief-urile oferite de organizatori.

Clubul din România a fost reprezentat de Ruxandra Drilea, McCann Erickson România. 
Ruxandra a absolvit Școala ADC*RO, promoția 2014, reușind să se clasesze în top 3 și să câștige bursa specială oferită de Grolsch. 
 Alecsandra Popa a reprezentat România la Creative express 2

ADC Europe a demarat al doilea workshop Creative Express, care a avut loc în Olanda pe 14 martie 2014. 

Absolventă a Școlii ADC*RO, promoția 2012, Alecsandra Popa - Junior Copywriter la PROPAGANDA a fost unul dintre cei 12 tineri creativi care au participat la aceasta editie.
 
Tema ediției a fost propunerea unei campanii de comunicare pentru un client fictiv: Democracy International, un ONG ce susține democrația europeană. Ajutați de seniori din conducerea ADC Europe, tinerii au lucrat în echipe dezvoltând împreună strategii și concepte creative. 

Scopul Creative Express este de a încuraja dialogul și schimbul de idei între tinerii creativi din Europa. Mai multe detalii pe www.adceurope.orgDoi creativi români la Creative Express 1


ADC România a participat la prima ediție a proiectului Creative Express, inițiat de ADC Europe, care a avut loc în perioada 3-4 octombrie 2013. 

Echipa de tineri creativi care a reprezentat clubul din România a fost formată din Mihnea Gheorghiu - Group Creative Director Publicis Bucharest și Sebastian Olar - Copywriter McCann Erickson România. 

Scopul Creative Express este de a încuraja dialogul și schimbul de idei între tinerii creativi din Europa. La prima ediție a workshop-ului de comunicare creativă au participat 21 de tineri europeni, coordonați de 5 membri ADC Europe. Pe parcursul unei călătorii cu trenul de la Innsbruck la Viena, echipele formate au dezvoltat concepte și strategii de promovare a mersului cu trenul.
.
Mai multe detalii pe www.adceurope.org.ADC România colaborează cu toate instituţiile, organizaţiile şi companiile pentru care creativitatea în comunicare reprezintă un interes major.

Pentru propuneri de colaborare scrieţi pe adresa contact [at] adcromania.ro